© 2014 Barbora Klement Hůlková

Veškeré texty a fotografie jsou majetkem autorky blogu Cestoholik. Jejich další použití je možné pouze s jejím souhlasem.

Objevování rozmanitosti japonské kuchyně představuje velmi důležitou součást poznávání Japonska. Pokud neochutnáte čerstvé suši přímo z rybího trhu, nedáte si nudle, tempuru nebo další nepřeberné množství japonských specialit, bude váš zážitek z návštěvy této země jen...

Japonci jsou zkrátka workoholici. Není nijak vyjímečné, že ti se slibnou kariérou ve velkých firmách pracují až 20 hodin denně. Když za sebou pak konečně zavřou dveře s nápisem „práce“, chtějí se odreagovat a odbourat stres. Třeba tak, že se pomazlí s ježkem.

Zvíře...

Jedním z pokladů Tokia je rozlehlý trh Cukidži, ze kterého to silně páchne rybinou. Jedná se totiž o největší trh s rybami a dary moře na světě. Milovníci mořských pochoutek tu budou jako v sedmém nebi a chcete-li v Japonsku ochutnat opravdu skvělé a vždy zaručeně čers...

Nikkó patří k nejposvátnějším a také nejnavštěvovanějším místům v Japonsku. V srdci úchvatné přírody je tu na malé ploše rozeseto velké množství šintoistických a buddhistických chrámů, svatyní a dalších skvostných památek, z nichž některé jsou zapsány na Seznamu světov...

Please reload