Barbora Klement HůlkováNikkó: Chrámová nádhera nedaleko TokiaNikkó patří k nejposvátnějším a také nejnavštěvovanějším místům v Japonsku. V srdci úchvatné přírody je tu na malé ploše rozeseto velké...
Barbora Klement HůlkováJaponská kuchyně aneb Bez jídla Japonsko nepoznáteObjevování rozmanitosti japonské kuchyně představuje velmi důležitou součást poznávání Japonska. Pokud neochutnáte čerstvé suši přímo z...
Barbora Klement HůlkováMoje zážitky z ježčí, soví a psí kavárny aneb Jak se přepracovaní Japonci mazlí se zvířátkyJaponci jsou zkrátka workoholici. Není nijak vyjímečné, že ti se slibnou kariérou ve velkých firmách pracují až 20 hodin denně. Když za...
Barbora Klement HůlkováTrh Cukidži: Největší rybí trh na světě a místo, kde ochutnat nejčerstvější sušiJedním z pokladů Tokia je rozlehlý trh Cukidži, ze kterého to silně páchne rybinou. Jedná se totiž o největší trh s rybami a dary moře na...
Barbora Klement HůlkováHirošima: Připomínky válečného peklaCestování rozněcuje emoce. Dokáže člověka udělat šťastným, rozbušit mu srdce ostošest, dát mu pocit vzrušení, okouzlení nebo opojné...
Barbora Klement HůlkováJaponsko: Tak moc jiné, tak moc lákavéJaponsko lze několika málo slovy jen těžko vystihnout. Jisté je, že je naprosto odlišné od všech zemí, které jste dosud navštívili....
Barbora Klement HůlkováSladké sny v rakvi aneb Jaká byla noc v japonském kapslovém hoteluPamatuju si, jak mě před pár lety v nějakých novinách zaujal článek o zvláštních typech hotelů v Japonsku. Aby se ušetřilo cenným místem...